Stjernespekket på Byfesten!

Byfesten er så mye mer enn musikk, sier Robert Skrolsvik. Han er svært fornøyd med det som presenteres under årets folkefest i Lillestrøm.

– Det er gøy å gå rundt i byen og se at folk er glade og fornøyde, sier Skrolsvik, som er artist-booker og produsent ved Lillestrøm Kultursenter.

Hans drivkraft er å lage et arrangement til glede for en stor bredde av befolkningen. Det skal være noe for enhver smak – for liten og stor. Han er glad for at det er et større fokus på familie og barn, og at Byfesten i Lillestrøm i større grad er blitt et familiearrangement.

Snart jubileum
Byfesten har blitt arrangert siden 1998, da Lillestrøm fikk bystatus, og arrangeres i 2017 for 20. gang. Folkefesten er Norges største gratis musikkarrangement, og vist seg levedyktig gjennom snart to tiår.

– Det er både marked for og et ønske om å ha et tilbud som Byfesten. Vi ser at publikumstilstrømningen øker, og at mange av byfest-gjestene også kommer fra områder et godt stykke utenfor Lillestrøm sentrum. De kommer fra nabokommuner eller fra lengre hold for å se og høre sine favorittartister, sier Skrolsvik.

Han understreker at Byfesten er så mye mer enn en musikkfestival. Blant annet er arbeidet med å skape et trivelig handlemiljø i Lillestrøm under årets arrangement allerede i full gang.

 Vi kan ikke sammenlignes med for eksempel Øyafestivalen fordi vi er skrudd sammen på en annen måte. Byfesten i Lillestrøm har et viktig fokus på lokalt nærings- og kulturliv. Internasjonale og nasjonale artister skal bare være et krydder.

Skrolsvik forteller at artisthonorarer etter hvert er blitt så høye at man må være selektiv på hvor man legger lista. Byfesten i Lillestrøm er en stor dugnad, og et samarbeid mellom myndighet, det lokale næringslivet, lag og foreninger.

 Siden Byfesten ikke har billettinntekter, har vi ikke økonomi til å betale de aller dyreste artistene. Jeg er likevel veldig fornøyd med årets program.